fredag 20 juni 2008

Weakerthans

Kanadensiska bandet The Weakerthans startades i Kanada 1997 av förre Propagandhi-medlemmen John K. Samson, tillsammans med vännerna John P. Sutton och Jason Tait. Debutskivan ”Fallow” släpptes samma år och fick Kanadas recensent-kår att falla pladask för bandets introspektiva och melodiösa indiefolkrock med punkiga undertoner. I över tio år har bandet turnerat jorden runt och de är ett givet inslag i varje musikälskares cd-hylla.

I september 2007 släpptes Weakerthans senaste skiva ”Reunion Tour”, inspelad ovanför en fabrik utanför bandets hemstad Winnipeg. Albumet är en samling porträtt av fiktiva karaktärer, förmodligen ingen du känner, men garanterat många du känner igen. Många teman och bilder från tidigare Weakerthans-album återfinns, allt från missad kommunikation till Winnipegs geografi, men även en hel del nya, mörkare ämnen, som mänsklig sympati vs. egoism, och hur det är att leva i skuggan av ett oprovocerat krig.

”Reunion Tour” är ett stort steg framåt för ett band som är fyllda med nytt självförtroende, och nu mer än någonsin är säkra på vad de har att säga och vad de vill förmedla. Missa för allt i världen inte chansen att se ett av världens mest intressanta och fängslande band!

www.theweakerthans.org
myspace.com/theweakerthans

Inga kommentarer:

 
/* Google Analytics */